BRA SUGEN! Men orka vänta månader?!

Rapport
Publicerad 4 oktober 2011 - 11:51
Uppdaterad 4 oktober 2011 - 11:57

På tisdagen presenteras Iphone 5 och lanseringen är i vanlig ordning omgiven av rykten och spekulationer. SVT:s Nanok Bie tror att det kommer bli fortsatt succé för Iphone- som dock nu utmanas av Microsoft Mango.
- Smartphoneracet har bara börjat, säger han.

Förväntan har varit stor när det gäller Iphone 5, och förra veckan skickade Apple ut en inbjudan till sitt högkvarter i dag, med rubriken "Let´s talk about Iphone".

Bättre kamera
Med största sannolikhet kommer därför den nya vd:n Tim Crook vid 19 svensk tid presentera den senaste versionen av storsuccén Iphone. 
- Det har bland annat ryktats om att den kommer att komma med en mer kraftfull processor och en bättre kamera. Den tros också ha lite större skärm samt vara lite tunnare, säger Nanok Bie.

Redan beställs telefoner till för 20 miljarder dollar
Att det finns en stor tilltro till Iphone 5 råder det ingen tvekan om. Sprint, som är USA:s tredje största mobiloperatör, har redan beställt den senaste versionen till ett värde av 20 miljarder dollar och enligt experter väntas 107 miljoner Iphones säljas runt om i världen 2012.
- Jag tror det blir fortsatt succé för Iphone, men smartphoneracet har bara börjat. När det gäller Androidtelefonerna står Google för mjukvaran, men det finns inga enhetliga krav på hårdvaran vilket har lett till en fragmentarisering. Nu har ju Microsoft lanserat Windows Phone 7, där man står för både hård-och mjukvaran vilket jag tror kan ge Iphone en match.

Dröjer innan den börjar säljas i Sverige
När Iphone 5 börjar säljas till allmänheter är ännu inte klart.
-Jag tror det kommer att dröja runt tio dagar i USA, och i Sverige får vi nog vänta några månader, säger Nanok Bie.

Anna Lindström
[email protected]



Gör mig glad med en kommentar!

Namn:
VIP?

E-postadress: (endast jag ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0